wtorek, 15 lutego 2011

Zupa porowa z drobiowymi pulpecikami - supersycaca:)

Składniki:

30 dag. mielonego mięsa z indyka
2 duże pory
30 dag pieczarek
1 serek topiony śmietankowy 100g
1,5 l wody
pieprz
sól

Mięso mielone przyprawiamy solą i pieprzem, możemy dodać trochę przyprawy kebab gyros jak ktoś lubi:) Z mięsa formujemy malutkie kulki i wrzucamy je na rozgrzaną patelnię. Pora kroimy na talarki a pieczarki czyścimy i kroimy na cienki plasterki. Wszystko wrzucamy na patelnię i czekamy aż składniki się zeszklą. Pora, pieczarki i pulpeciki przekładamy do dużego garnka i zalewamy 1litrem   wrzącego bulionu. Gotujemy ok 1 min. a następnie dodajemy -pokrojony na cząstki serek topiony -stale mieszając. Wlewamy pozostały bulion i jeszcze przez krótki czas gotujemy.
Na koniec doprawiamy wszystko solą i pieprzem. Możemy posypać parmezanem i potem pozostaje tylko zajadać:)

1 komentarz:

  1. Oooooo bratyszka to musi być dobre :):)
    Jak zajadę do Rzeszowa to sobie taką pyszną "porówkę" ugotuję :)

    Dodawaj, dodawaj takie przepiski to co łatwiejsze będę się od Ciebie uczyła :):)

    OdpowiedzUsuń